Pracownia Dietetyka

 

Plan poradnictwa dietetycznego

GRUPA DOCELOWA:

– grupa osób zainteresowanych zdrowym żywieniem i higienicznym stylem życia
– grupa osób wykonujących intensywne wysiłki fizyczne ( kulturystyka, joging i inne )
– grupa osób geriatrycznych
– grupa osób z zaburzonym odżywianiem w okresie rekonwalescencji
– grupa osób z problemami zdrowotnymi :

– otyłość
– nieprawidłowe wskaźniki metaboliczne (hyperlipidemia, hyperglikemia, hyperurykemia itp. )
– cukrzyca
– niewydolność nerek
– kamica dróg moczowych
– miażdżyca, stan zagrożenia i po zawale m.sercowego
– osteoporoza
– choroby jelit ( stany zapalne, jelito drażliwe, celiakia)
– choroby żołądka i dwunastnicy
– choroby wątroby ( stłuszczenie, zapalenie, marskość )
– kamica żółciowa

PLAN KONSULTACJI

– KONSULTACJA DIETETYKA WSTĘPNA
– KONSULTACJA DIETETYKA KONTROLNA
– OPRACOWANIE INDYWIDUALNEJ DIETY
– OPRACOWANIE TYGODNIOWEGO HARMONOGRAMU ŻYWIENIA

REJESTRACJA
W dni robocze od 8:30 do 17:00; Wskazana wcześniejsza rezerwacja terminu wizyty

HARMONOGRAM PRZYJĘĆ

Termin realizacji konsultacji pierwszych i kontrolnych ustalany indywidualnie;
Skierowanie nie jest wymagane, aczkolwiek pomocne w ukierunkowaniu diety.
Przygotowanie do wizyty obejmuje :

przygotowanie dwutygodniowego dzienniczka aktywności fizycznej,
określenie motywacji dt. zmiany żywienia;
przygotowanie informacji dt aktualnych i przebytych chorób i ch.rodzinnych;
udostępnienie posiadanych, starych wyników badań, jeśli były wykonywane.